martes, 11 de marzo de 2008

Tornem a Barcelona! - Teatre saT



Maduixa Creacions torna a Barcelona després de participar en la Mostra Butaka de Teatre Jove d’Olesa de Montserrat .


Milers de joves han vist Maniàtics en un centenar d’actuacions per la Comunitat


El pròxim 14 de març, la companyia Maduixa Creacions presentarà Maniàtics al Sant Andreu Teatre (SAT) de Barcelona. Serà la segona ocasió en què els suecans viatgen a Catalunya, després d’actuar en la Mostra Butaka de Teatre Jove d’Olesa de Montserrat el passat mes d’octubre.


L’èxit de públic i la valoració positiva realitzada per part dels organitzadors de la Mostra, han possibilitat que Maniàtics es represente al coliseum barceloní, des d’on es pretén recolzar la iniciativa d’Olesa de Montserrat, destinada a fomentar i estimular la producció d'espectacles adreçats al públic jove.


Amb la presentació de Maniàtics a Barcelona, Maduixa Creacions augmenta la seua projecció artística i s’obri camí per Catalunya. L’assistència al Sant Andreu Teatre de tècnics i programadors de poblacions com Sabadell, Mataró, Manresa o Sant Feliu de Llobregat, suposa per als de Sueca l’oportunitat de recórrer la pròxima tardor pels escenaris d’altres sales.


Amb Maniàtics, la Cia. Maduixa Creacions s’ha constituït com un refent teatral per a joves adolescents també fora de la Comunitat Valenciana. Per això, ha adaptat la seua obra original al castellà, arribant així a un públic més ampli.


Des que Maduixa Creacions estrenava Maniàtics a Sueca, en juny de 2006, la formació ha seguit treballant també en nous projectes, entre els quals es troba l’espectacle de carrer, Megànimals, que s’estrenarà oficialment al Festival de Teatre de Carrer de Vila-Real i una nova obra de teatre adreçada al públic infantil i que està escrita pels dramaturgs valencians Jerónimo Cornelles –autor del text de Maniàtics- i Patrícia Pardo.

Carol Fuster (març 2008)